רופא שיניים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

12/02/2009 | 20:41 | מאת: מיכל

אני הייתי אצל רופא השיניים. הרופא שם כפפות ולפני שהוא התחיל לטפל בי הוא כיוון את הכיסא שלו עם הכפפות הסטריליות ואז התחיל את הטיפול. האם אני יכולה לקבל בדרך זו CMV ? אולי בדיוק אחרי שהוא טיפל בפציינט הקודם הוא גם נגע בכיסא והעביר את נגיף ה CMV לכיסא . אני ממש דואגת בגלל שאני בהריון.

שלום מיכל, תיאורטית הדבקה כזאת בין פאצינט לפצינט (דרך הידיים של רופא השיניים) היא אפשרית. מעשית, נראה שיותר קל להידבק מאותו פאצינט כאשר הוא יושב לידך בחדר ההמתנה ומשתעל. הרבה בריאות אפי

13/02/2009 | 07:47 | מאת: נועה

בעיקרון הרופא החליף כפפות . ראיתי שהוא שם כפפות חדשות כשהחל לטפל בי . רק שלפני כן הוא כיוון את כיסאו. אז השאלה היא אם היה על הכיסא CMV והם עברו לכפפות האם אפשר להידבק בדרך זו . האם זה אפשרי ?

13/02/2009 | 07:54 | מאת: מיכל

בעיקרון הוא שם כפפות חדשות לפני שהחל לטפל בי. ראיתי שהוא מוציא מהקופסא כפפות סטריליות. אבל לפני שהחל לטפל בי הוא כיוון את כיסאו. אז השאלה אם אפשר להידבק בדרך זו אם היה על הכיסא CMV וזה עבר לכפפות שלו.

מנהל פורום מחלות זיהומיות