רופא שיניים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/02/2009 | 22:24 | מאת: אייל

שלום ד"ר! הייתי אצל רופא שיניים והוא היה עם כפפות והוא הוציא את כל כלי העבודה (מלבד גוף המקדחים) שלו מתוך הסטריליזטור.כידוע לך אצל רופא השיניים ישנם כלים שהם כמו מקדחות קטנות כאלו שבקצהן ישנן מחטים שאותן מחליפים כל פעם, רציתי לדעת אם מגע עם גוף המקדחה (שלא נראה לי שעבר "עיקור") עם חלל הפה יכול לגרום להדבקה באיידס? לדעתי כל רופאי השיניים לא מנקים את גוף המקדחה אלא רק מחליפים מחטים (שנמצאות בקצה אותו "מקדח") בין מטופל למטופל אציין שבחנתי את אותם "מקדחים" היטב ולא הבחנתי בסימני דם עליהם האם זה מקרה שטומן בחובו סכנה? מקווה שהבנת את שאלתי

שלום אייל, הדבקה בנגיף האיידס באופן המתואר בשאלתך (מגוף המקדחה לפה של החולה לא נראית כסבירה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות