CMV - פעם שנייה...

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/02/2009 | 11:15 | מאת: K

לפני שנה וחצי חליתי ב CMV והגעתי לכדי אשפוז. עכשיו אני בהריון (שני), שבוע 27+4 לפני 4 חודשים(5.10.09) במהל הבדיקות דם עשיתי גם בדיקת CMC, התוצאות: IGG חיובי, IGM שלילי. במהלך נובמבר - הייתי חולה בשפעת (???) עם חום, סה"כ המחלה - כשבועיים. לפני שבועיים כשעשיתי העמסת סוכר, הרופא החליט לעשות לי גם בדיקת CMV, התוצאות: IGG חיובי, IGM גבולי, AVIDITY 0.28 לא הבינו מה קורה בגלל שבתחילת ההריון היה שלילי ואז פתאום חיובי. הרופא שלח אותי להריון בסיכון ואמר שכנראה נצטרך מי שפיר. החליטו לשלוח את הדם לבדיקה במעבדה אחרת ובנוסף החליטו לשלוח את הדם מהחלבון עוברי גם לבדיקת CMV. בינתיים יש תוצאות של הדם מהחלבון עוברי, התוצאות: IGG חיובי, UGM גבולי, AVIDITY 0.26. יש לציין שכל הבדיקות נעשו באותה מעבדה. התשובה שקיבלתי היא "זה כנראה כלום, רק סטייה בבדיקות, טעות מעבדה...". במעבדה הנוספת, התוצאות: IGG חיובי, UGM גבולי, AVIDITY 0.7 בשיטת וידס (הבנתי שישן נחשב מעל 0.8?) בקיצור - אני מבולבלת, הלכתי לאיבוד בין ים הבדיקות וההסברים. אף אחד לא יודע האם נדבקתי שוב או לא. אני די מפחדת לעשות בדיקת מי שפיר בעיקר בגלל שאני בשבוע מתקדם, אבל אם חייב....

שלום K, אכן יש לך סיבה להיות מבולבלת (נוכח ה- IgM הגבולי), ואני חושש שלא תקבלי ממני, או מכל רופא אחר, הבטחה חד-משמעית שהעובר לא נדבק ב- CMV, אבל... רוב הסיכויים הם שהבדיקה הנ"ל היא אמנם "סטיה חסרת משמעות" שלא מצדיקה בדיקת מי שפיר בשבוע ה- 27 להריון. מידע נוסף, ויותר מוסמך / רשמי, תוכלי לקבל במרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי של משרד הבריאות) בטלפון 6243669 - 02. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות