הרפס בשפתיים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

10/02/2009 | 09:49 | מאת: חני

שלום במהלך חמשת החודשים האחרונים חטפתי וירוס של שפעת ושילשולים,ות"כד עוברים בי צמרמורות של קור איומות ומיד אח"כ מופיעים לי פצעי הרפס בשפתיים והפעם גם ליד האף ,7 פעמים במשך חמישה חודשים.האם ניתן להשמיד את ההרפס הזה? והאם ההישנות של התופעה אצלי מראה משהו על מצב המערכת החיסונית שלי? אשמח לקבל תשובה תודה מראש חני

שלום חני, התפרצות של הרפס השפתיים לאחר מחלת חום איננה תופעה נדירה, ואיננה בהכרח מעידה על חסר חיסוני כלשהו. לצערנו, אין עדיין דרך לחסל את הנגיף הזה, אך קיים טיפול (בתרופות כגון אציקלוויר) שיכול לצמצם את חומרתו של כל התקף ואת משכו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות