STREPTOCOCCUS GROUP B בזמן ההריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/02/2009 | 16:43 | מאת: טניה

שלום ד"ר הלפרין, אני בהריון בשבוע 30, בשבוע 26 ביצעתי בדיקות שתן שגרתיות והתגלה אצלי STREPTOCOCCUS GROUP B בכמות 10000. מה זה אומר? האם זה מצריך טיפול אנטיביוטי מייד והאם טיפול האנטיביוטי לא פוגע בעובר? הרופא שאני מטופלת אצלה נתנה לי מרשם לזינת ללא שום הסבר מה זה אומר. אודה להתייחסותך והמלצתך. תודה רבה טניה

שלום טניה, אם החיידק מופיע בשתן בשתי תרביות עוקבות (אצל אשה הרה) אזי מקובל לטפל בו, למשל בפניצילין או אמוקסיצילין (ולא בזינאט). בהנחה שאת אינך אלרגית לפניצילין, טיפול כזה נחשב כבטוח למדי עבור העובר. 2. בנוסף, סביר שאת 'נשאית' של החיידק הזה בנרתיק. עלייך לציין זאת בפני הרופא/ה המיילד/ת שלך היות ומולץ לך לקבל טיפול אנטיביוטי מונע (למניעת הדבקת הילוד בחיידק הזה) מיד עם תחילת הלידה. ההרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות