ליסטריה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

08/02/2009 | 08:00 | מאת: קטיה

שלום, אני בשבוע 33 להריוני.יש לי נוגדנים לטפיל טוקסופלזה לליסטריה לא ביצעתי בדיקת נוגדנים. אתמול אכלתי קציצות בקר ביתיות, שקודם עברו טיגון קל ואחרי עוד התבשלו על האש מאוד קטנה עם מעט מים כשעה + קצת, בערך. הכנסתי אותם למקרר ,וכעבור יום חיממתי טיפה- לא היו מאוד חמות בפנים ואכלתי. שמעתי שהחיידק ליסטריה אחרי קירור"מתעורר לחיים , שוב. האם יש סיבה להלחץ. מה הנזק שחס וחלילה יכול להגרם לעבור כי תוצאה מהדבקה בשליש שלישי. אולי השאלה לא נראת לך רצינית, אבל אני מאוד מאוד לחוצה. אודה מאוד לתשובתך

שלום קטיה, השאלה נראית רצינית, ותשובתי בהתאם: אם הבשר שאכלת היה בפיקוח וטרינארי מקובל (מרגע תחילת עיבודו ועד למכירתו)- אזי הסבירות שיש בו חיידקי ליסטריה היא נמוכה ביותר. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות