טיפול לאבעבועות רוח לתינוקת בת שנה ו-11 חודשים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/02/2009 | 14:09 | מאת: גלי

שלום רב, אצל ביתי בגן פרצה מחלת אבעבועות רוח אצל אחד הילדים. אציין כי בתי בת שנה ו-11 חודשים ולא מחוסנת (כל פעם היתה חולה שרצינו לחסן). יצאו לה בפנים 3 פצעים בבוקר ומעבר לכך אין פצעים אחרים. מה הסבירות שחזרה מהגן ללא פצעים חדשים ובכל זאת נדבקה? בכל מקרה אם כן יסתבר שנדבקה במהלך השבת, מה הטיפול שניתן אנחנו נכנסים לסופ"ש וחוששת שלא נדע איך לטפל. כמו כן, הילדה סובלת מאסטמה של העור ומאוד מאוד מתגרדת האם יש בעיה להשתשמש בקרים להרגעת העור במידה ויש אבעבועות? ושאלה אחרונה, הם יש טעם לחסן אותה כרגע או להמתין לראות אם היא לא כבר נדבקה שמא אגרום נזק נוסף? תודה וסליחה על האורך. בברכה, גלי

06/02/2009 | 14:10 | מאת: גלי

התכוונתי לכתוב קרמים להרגעת העור

שלום גלי, אין בידי כלים לאמר לך האם שלושת הפצעים שהופיעו הבוקר על פניה של בתך הם תחילתה של מחלת האבעבועות רוח או לא. ימים (או שעות) יגידו. בכל מקרה, יש לשמור על האזור הנגוע כשהוא נקי, ואם את מתרשמת שבתך סובלת מגרד- מומלץ לקצץ לה את הציפורניים ולתת לה תרופות (כגון משחות) להרגעת הגרד. אם במהלך הימים הקרובים יתברר שהיא לא נדבקה באבעבועות- ניתן יהיה לחסן אותה כנגד המחלה. הרבה הבריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות