CMV

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

03/02/2009 | 09:01 | מאת: נועה

אני קראתי שתקופת הדגירה של CMV זה בין 4-12 שבועות. מזה תקופת דגירה ? זה לפני שחולים במחלה ? אז לפי מה שאני מבינה אדם נחשף ל CMV יש תקופת דגירה 4-12 שבועות ואז מגיעה המחלה עצמה(חום וחולשה וכו'), ורק שבוע שבועיים אחרי המחלה עצמה מתחילים לראות עליה של נוגדנים. אבל זה המון זמן זאת אומרת שעליה בנוגדנים אפשר לראות לפעמים רק אחרי 13 שבועות ? אז מה עושה אשה בהריון שרוצה לדעת דחוף אם נדבקה או לא ?

שלום נועה, 1. אכן "זמן הדגירה" הוא משך הזמן בין הדבקה להופעת סימפטום ראשון של המחלה. 2. בנוגע ל- CMV, זמן הדגירה הוא בעייתי במקרים רבים היות ואנשים רבים שנדבקים בנגיף לא מפתחים סימפטומים. 3. אצל אנשים שכן מפתחים סימפטומים זמן הדגירה הוא בד"כ קצר יותר מהמוזכר בשאלתך ועומד על מספר ימים (משהו כמו 5 בממוצע). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות