Erysipelas

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/02/2009 | 13:15 | מאת: tereza

שלום רב עברתי לפני 12 שנה ארוע סרטן בשד כולל הוצאת בלוטות מבית השחי בזמן ההקרנות או מיד לאחריהן קיבלתי שושנה Erysipelas על השד הפגוע. קיבלתי זריקות פניצילין ואוגמנטין וטיפול מונע אנטיביוטי במשך שנה שלמה . כעת חזר לי ה Erysipelas על השד באותו מקום. אני מטופלת באוגמנטין וברוקסו. אני מאוד מודאגת שאחרי שיחלוף אקבל שוב בגלל העובדה שאין לי בלוטות. ובכלל יש לי הרבה אי נוחות מהסיבה שאין לי בלוטות. מה אפשר לעשות להקל על המצב ולמנוע אותו בעתיד? בתודה ת

שלום TEREZA, 1. לא בהכרח הזיהום הפעם מבטא חזרה של "רצף זיהומים", ויכול להיות שהוא חד פעמי. 2. כדי לטפל ב"שושנה" שכבר נוצרה מומלץ להמשיך ולטפל באנטיביוטיקה מתאימה. 3. כדי לצמצם את סיכויי התפתחות הזיהום הזה בעתיד מומלץ להקפיד על הגיינה של המקום (שאני מניח שאת כבר עושה), ואם זה לא עוזר והזיהום בכל זאת חוזר- לשוב ולקבל את הטיפול המונע שאותו קיבלת לפני כ- 12 שנה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות