ציטרובקטר- המשך שאלה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

31/01/2009 | 23:32 | מאת: מיטל

לד"ר הלפרין היקר. תודה על סבלנותך ועל המענה המקצועי והמהיר. אתה עושה כאן שירות מדהים. סליחה שאני שוב שואלת בנושא אבל ממש לא הבנתי: אני שאלתי על הקרוב משפחה, האדם המבוגר שלוקה בציטרובקטר. לא הבנתי כיצד זה מדבק ואם יש סכנה להידבק ברוק או שירותים, כלומר אם אנחנו מבקרים אותו ומנשקים אותו ונכנסים לשירותים שהוא משתמש בהם האם זה מדבק? תודה רבה שוב. מיטל.

שלום מיטל, תיאורטית כל מגע עמו ועם חפציו יכולה לגרום להדבקה (דרך מגע, לא דרך האוויר ולא דרך רוק). מעשית, אם מקפידים על כללי הגיינה בסיסיים (כגון רחיצת ידיים במים ובסבון לאחר מגע עמו ועם חפציו, לאחר יציאה מהשרותים, ולפני אכילה) סיכויי ההדבקה מצטמצמים בצורה משמעותית. הרבה בריאות אפי

01/02/2009 | 10:38 | מאת: מיטל

תודה רבה לך על ההבנה, המקצועיות והסבלנות. האמת שהתשובה שלך הלחיצה אותי, כי יש לי שני ילדים קטנים ואין לי אפשרות לא להיפגש איתו והוא תמיד מחבק אותם ומנשק אותם. אבל כניראה שזה המצב...שוב תודה, מיטל.

מנהל פורום מחלות זיהומיות