סטפילוקוקוס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/01/2009 | 19:29 | מאת: ארז

יש לי שאלות לגבי סטפילוקוקוס אאורוס בדם. 1.מה גורם לחיידק הזה לחדור לעצמות האגן? 2. מדוע קיים קושי עצום בחיסולו על ידיד אנטיביוטיקה?

שלום ארז, 1. אף אחד לא יודע בדיוק מדוע אצל אדם אחד חיידק הסטאפילוקוקוס (או כל חיידק אחר) שחודר לדם נכנס גם לעצמות, ואצל אחר הוא לא עושה כן. 2. טיפול בזיהום חיידקי של העצמות מחייב אנטיביוטיקות בריכוזים גבוהים (כדי שיחדרו הייטב לרקמת העצם) ולזמן ממושך- אך אם אין בעצם גופים זרים (כגון מסמרים) ניתן לצפות להחלמה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות