קלבסיאלה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

27/01/2009 | 22:16 | מאת: מרינה

שלום ! אני אחות במקצועי, מטפלת במטופל בביתו עם פצע ניתוח המזוהם בקלבסיאלה- על סמך תרבית (ככל הנראה רכש אותו בהיותו מאושפז בבית החולים). האם אני בסכנה להידבק בדרך כלשהיא באיבר כלשהוא ? האם יש לחטא מכשירים כגון גלוקומטר מד לחץ דם לאחר מגע של הלקוח במכשיר ? יש לי תינוקת בת 9 חודשים האם יש סיכוי הדבקה אליה ? למותר לציין שאני משתמשת בכפפות, רוחצת ידיים לאחר בטיפול בלקוח אך לא משתמשת בחלוק חד פעמי ובאה במגע עם הבגדים שאיתם אני מטפלת בלקוח עם בני ביתי. מבקשצ\ת תשובה מפורטת ככל האפשר. תודה מרינה

שלום מרינה, קלבסיאלה איננה נחשבת לחיידק מסוכן במיוחד, וגם לא כחיידק העובר בקלות מאדם לאדם, אך אם מדובר בקלבסיאלה העמידה (המכונה גם KPC) אזי יחודה הוא בזה שקשה לטפל בה בתכשירים אנטיביוטים קיימים. כדי לצמצם את הסיכוי שתעבירי את החיידק הזה מהחולה שבו את מטפלת לאנשים אחרים (למשל לבתך בת ה- 9 חודשים), מומלץ לך להתמש במהלך הטיפול בכפפות רפואיות ובחלוק, ולהקפיד על רחיצת ידיים במים ובסבון לאחר הסרת הכפפות או נגיעה בחולה או בחפציו. בנוסף, מומלץ שלחולה כזה יהיו מכשירים- כגון גלוקומטר ומד לחץ דם, שהם לשימושו בלבד (דהיינו שאינם מועברים לחולים אחרים). הרבה בריאות אפי

28/01/2009 | 08:21 | מאת: מרינה

ד"ר אפי אני מאוד מודה לך על התשובה המהירה והמפורטת. בהמשך לתשובתך האם גלוקומטר שהשארתי בבית הלקוח ואח"כ אני מחזירה למרפאה זקוק לחיטוי בסיסי כדי שלא תהיה הדבקה בלקוחות אחרים, או שיש צורך להשאירו בבית הלקוח לשימושו ולא להחזירו למרפאה ? תודה ויום טוב מרינה

מנהל פורום מחלות זיהומיות