הרפס השפתיים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

26/01/2009 | 21:53 | מאת: שואלת

תודה על ההפניה לתמונות. אם עד עכשיו הייתי בלחץ מזה,עכשיו אני עוד יותר זה מזעזע... אני חוששת שאצטרך להיפרד ממנו...אין מצב שאני חוטפת כזה דבר... :-( ושאלה אחרת,הייתי אצל הרופא בגלל המחלת חום שלי הוא אמר שנראה שיש לי חיידק בגרון,ולקח משטח אמר לי בנתיים,עד התשובה,לקחת מוקסיפן. האם זאת גם ההמלצה שלך? להתחיל? או שהיית ממליץ לחכות? היום כבר לא היה לי חום,וחוץ מכאב בבליעה אני מרגישה יותר טוב. לא כדאי לחכות?

שלום שואלת, אם יש חשד לחיידק (סטרפטוקוקוס מקבוצה A) בגרון קימות שתי אפשרויות מקובלות: 1. לקחת משטח גרון , להתחיל טיפול אנטיביוטי (למשל במוקסיפן) ולהמשיך אותו אם התרבית יוצאת חיובית או להפסיקו אם היא שלילית. 2. לקחת משטח גרון ולחכות לתשובה: אם היא חיובית לקחת אנטיביוטיקה מתאימה (כגון מוקסיפן) ואם היא יוצאת שלילית- להסתפק בטיפול סימפטומטי בלבד (כגון משככי כאבים). הרבה בריאות אפי

27/01/2009 | 08:02 | מאת: שואלת

מרוב שכאב לי בלילה,התחלתי היום את המוקסיפן. לקחתי את זה בשבע בבוקר,לפני שאכלתי משהו. האם זה באמת משנה אם זה לפני או אחרי האוכל? וגם,בשנה שעברה היתה לי דלקת גרון חיידקית (אני נוטה לסבול מזה) לקחתי 10 ימים ראפאפן,וחזרו לי הכאבים,במישטח חוזר התברר שהחיידק שם,ולקחתי עוד 10 ימים אוגמנטין. לא כדאי לקחת את האוגמנטין כבר עכשיו,במקום את המוקסיפן? תודה

מנהל פורום מחלות זיהומיות