הרפס השפתיים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/01/2009 | 18:20 | מאת: שואלת

שוב אני :-) כמה שאלות לך אליך... 1. אני (בוודאות לא נשאית של הרפס 1) וחבר שלי (בוודאות נשא של הרפס 1) מתנשקים ממש הרבה זמן האחרון. האם זה מגביר את הסיכוי שלי להידבק? או שעדיין,אם אקפיד לא להתנשק איתו כשאין לו פצע,סיוכיי ההדבקה נמוכים? 2. כנ"ל לגבי מין אוראלי... האם סיכויי ההדבקה הם נמוכים גם במקרה הזה,אם אין לו פצע פעיל? 3.שאלת השאלות: ביום רביעי האחרון,ואתמול התנשקנו.לא היה לו פצע! מאתמול בערב אני חולה. חום 38.6 כאב ראש,נזלת וכאב גרון. בדקתי,ואין לי פצעים בפה,ויש עוד מישהו חולה בבית. האם זה יכול להיות הידבקות בהרפס? או סתם צירוף מקרים של מחלת חום מוכרת מהעבר ולא אהובה? תודה רבה מראש!

שלום שואלת, 1. אמנם סטאטיסטית כל נשיקה מגבירה את הסיכון להדבקה, אבל הבשורות הטובות הן שמבחינה מעשית, כל עוד אין לו התקף של הרפס, הסיכוי לכך הוא קטן. 2. כנ"ל. 3. במהלך חייך תסבלי, מן הסתם, מאירועים של מחלות חום שונות ומשונות (ללא פצעים בלוע). במקרה שתארת (מאתמול) לא סביר שמדובר בהרפס, וגם באירועים העתידיים סביר יותר שיהיה גורם אחר לאירועים אלו. הרבה בריאות אפי

24/01/2009 | 21:12 | מאת: שואלת

25/01/2009 | 08:38 | מאת: שואלת

האם על כל כאב גרון צריך לרוץ לעשות משטח גרון? זה קצת בעייתי... האם זה שהמחלה מלווה בנזלת,כאב ראש וחום,מאשרת שזה וירלי ולא צריך אנטיביוטיקה? איך יודעים??

שלום שואלת, אני לא נוהג לבצע משטח גרון אצל חולים שסובלים מכאבי גרון קלים המלווים בנזלת. הרבה בריאות אפי

25/01/2009 | 11:32 | מאת: שואלת

פתאום אני מרגישה בשפה העליונה,יובש כזה... זה אדום ונראה קצת כמו פצעים כאלה... האם זה בכ"ז ההרפס הזה?? או שזה חלק ממחלת החום שלי?? (עדיין,חום, נזלת,כאב גרון)

שלום שואלת, התאור שלך ל א אופייני לזיהום ראשוני בהרפס. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות