רגע...

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

22/01/2009 | 04:40 | מאת: ענבר

ד"ר הלפרין היקר שוב שלום רב. קראתי תשובתך לגבי הפד בזמן התקף. ואז חשבתי לעצמי, מה זה בעצם משנה אם הוירוס נמצא על הפד בנקודה מסוימת או על התחתון שמתחתיו באותה נקודה בדיוק?? ברור לי שהצורך לשים פד אצלי לפחות נובע מהתחושה שפד אפשר לזרוק ולהחליף וכך גם "להיפטר" מהוירוס...מהי הסיבה שגם אתה חושב שפד במהלך התקף הוא רעיון טוב? אני חייבת להוסיף עוד ולציין שיש לי שני מקומות עיקריים להתקף: האחד סביב האנוס לרוב בצד הקרוב לפרינאום, והשני מחוץ (!) לשפתיים הגדולות ממש למעלה, כ - 2 ס"מ מתחת לצלקת של הקיסרי בצד, ואז אני צריכה להשתמש בפד ע-נ-ק וארוך במיוחד שמגיע ממש מתחילת התחתון עד אחרי האנוס והאמת שזה מעיק ומייגע. במחזור קשה אני לא שמה כבר שנים על גבי שנים פדים כאלה אלא טמפונים. ואני חייבת לציין שפד רגיל גם לא מגיע לאזור פי הטבעת ובכלל כל עוד לא לובשים תחתוני חוטיני אז גם התחתונים הרגילים לא נכנסים לתוך אזור פי הטבעת לרוב. אני שואלת כי ברור לי שרוב הבנות שיש להן הרפס גניטאלי לא משתמשות בד כאלה ארוכים ועושות מזה כזה עניין, ואם הן שמות פד זה לא בגלל ההרפס בטח אלא כי לעיתים יש הפרשות ויותר אסטטי והגייני לשים פד קטן. ובכן, מה אתה אומר? האם הסיבה שלך לשים פד מצריכה באמת פד כזה ענק? אם הפד גם ככה לא נוגע בהתקף (אם הוא גבוה מאוד או באזור האנוס-פרינאום) בהנחה שזה פד רגיל האם ניתן לוותר עליו? במידה ויש לי התקף באזור השפתיים הקטנות בכניסה לנרתיק ויש הפרשה וזה די נדיר אצלי אז ברור שכדאי לשים בגלל ההפרשה. בחיי שאני שואלת כי זה מעיק נורא פד כזה ארוך ואם בין כה אני נזהרת כשאני מורידה תחתונים בשירותים שהפד לא יגע יותר מדי מסביב אז מה זה משנה בעצם אם זה התחתון??? מקווה שאתה מבין את ההתלבטות שלי. חייבת לציין שבמשך 7 שנים עד להולדתה של ביתי הבכורה היו לי התקפים ובכלל בכלל לא שמתי פד והלכתי עם חוטיני וכל הקטע הזה של כן נוגע לא נוגע בכלל לא עניין אותי ולא העליתי בדעתי שיש כזה דבר שצריך להתייחס אליו, כמו רוב הבנות אני מאמינה. אם אני לא אשים פד ואמשיך להתנהל כרגיל וכמובן לשטוף טוב ידיים ביציאה מהשירותים האם זה מעלה את הסיכון להדביק? סיכום: 1. מהי סיבת אמירתך לשים פד בזמן התקף? 2. האם ניתן לאור הנ"ל לוותר עליו? 3. האם סיכויי ההדבקה גדלים אם הוא לא יהיה? 4. האם התכוונת באמת לפד ענק או פד רגיל מפאת הפרשה וגנילית אפשרית ולאו דווקא מפאת מיקום הוירוס על הפד/תחתון?? אשמח להארותיך בעניין כי עייפתי... ענבר

שלום ענבר, 1. הסיבה לשימוש בפד היא שמדובר במוצר שהוא נקי, רך, סופג, ומבודד ושאותו ניתן להחליף בקלות. 2. יחד עם זאת, אם הוא אינו מכסה את אזור השלפוחיות אז אין טעם להשתמש בו. 3. אינני מכיר עבודות מדעיות שבדקו את סיכויי ההדבקה בהרפס של דרכי המין עם פד מול בלעדיו, אבל בכל מקרה (וכפי שכתבתי לך בעבר מספר פעמים), סיכויי הדבקה כאלו - שלא דרך יחסי מין- הם נמוכים מאד. 4. לא התכוונתי לפד מסוים אלא לרעיון של השימוש בפד. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות