דקירה ממחט

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

21/01/2009 | 18:44 | מאת: רמון

בלילה מצאתי בנעל של הבן שלי מחט לא בתוך הסוליה אלא שוכבת. הוצאתי אותה והיא נפלה לי ולא מצאתי אותה. בבוקר אולי הילדים לא שמו לב ואולי נדקרו מהמחט. חשוב שאציין שהמחט היתה בנעל לפחות 14 שעות עד הדקירה בבוקר. כלומר אם היה דם במחט אפשר שהוא כבר לא מדביק.אבל בדיוק על זה אני זקוק לידע שלך. האם לאחר 14 שעות עדיין אפשר להידבק באיידס מהדקירה במחט?

שלום רמון, במחט המכילה דם של חולה הנגוע בנגיף ה- HIV (איידס) ניתן להידבק גם לאחר 14 שעות (מהשימוש בה ע"י אותו חולה). יחד עם זאת, הדבקה בנגיף זה במהלך האירוע המתואר בשאלתך איננה סבירה. הרבה בריאות אפי

22/01/2009 | 00:28 | מאת: רמון

אם אפשר להידבק באיידס משימוש במחט גם לאחר 14 שעות מהשימוש בה ע"י חולה איידס, מדוע זה לא סביר בשאלה שלי?הרי גם כאן יש דקירה ממחט שאולי השתמש בה חולה איידס...

מנהל פורום מחלות זיהומיות