קלבסיאלה בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/01/2009 | 19:18 | מאת: mamy

לפני שבוע עשיתי בדיקת שתן כללית ותרבית והתגלה אצלי חיידק הקלבסיאלה בדרכי השתן שאלותיי הן : כיצד ניתן להידבק בחיידק ? האם לאחר חמישה ימים של טיפול בזינאט 250 מ"ל פעמיים ביום החיידק עבר ? האם כדאי לחזור על הבדיקות בעוד שבוע על מנת לבדוק שהחיידק עבר ? תודה על התשובות

שלום MAMY, משאלתך לא ברור אם את סובלת מדלקת בדרכי השתן, או שהחיידק רק נמצא אצלך בשתן מבלי לגרום לסימפטומים. לשאלותייך: 1. החיידק מגיע ממערכת העיכול, עובר לנרתיק וחודר לשלפוחית השתן דרך השופכה. 2. טיפול בזינאט (בהנחה שהחיידק רגיש לתרופה זאת) למשך 5 ימים יכול להספיק (אך יכול להיות שגם לא). 3. אם את רוצה להיות בטוחה שהחיידק נעלם מהשתן- תרבית שתן חוזרת היא הפתרון. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות