לשם שינוי

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/01/2009 | 13:43 | מאת: ענבר

ד"ר הלפרין היקר שלום רב שוב. שאלה בנושא קצת שונה. היום יום ראשון, בשבוע שעבר ביום שלישי בעלי חזר הביתה מהעבודה עם צמרמורות וחום גבוה וגרון כואב. הגרון מציק לו תמיד במהלך כל חורף אבל רק קצת בבוקר ובמהלך היום זה עובר. הוא גם ספורטאי ורץ כל בוקר 15 ק"מ, והפעם המשיך גם כשהגרון התחזק ואז ביום שלישי חטף ממש. עשו משטח וצילום ריאות והכל יצא שלילי ללא ממצאים. החום ירד לאחר 48 שעות ביום חמישי בבוקר. ורק ביום שישי בערב הוא שב חזרה בהיתה (העפתי אותו להורים שלי בגלל התינוק הקטן שעלול להידבק). כשהוא שב החלפתי כבר את המצעים וכיבסתי הכל וגם החלפתי לו את מברשת השיניים בחדשה. אני והילדים בריאים כולנו תודה לאל. בקיצור, היום בבוקר, יום ראשון, בגלל העייפות הנוראית שלי עם התינוק וכל זה ציחצחתי שיניים ושמתי לב אחרי שניה וחצי שאני מצחצחת עם המברשת שלו החדשה. עשיתי בחיי צחצוח וחצי לשניה וישר קלטתי והוצאתי את המברשת. 1. מה הסיכוי שאני נדבקת? 2. בהנחה שהיה לו וירוס שגרתי רגיל של דרכי נשימה עליונות מתי אני יכולה להניח שלא נדבקתי? (לא מדברת על CMV וכאלה). יומיים שלושה?? 3. האם להימנע כרגע מלנשק את הילדים? תודה תודה. ענבר

שלום ענבר, 1. היות ואין לי מושג ממה סבל / סובל בעלך, אין ביכולתי להעריך את סיכויי ההדבקה שלך ממנו (דרך מברשת השיניים שלו), אך סה"כ ל א נראה שמדובר בסיכוי גבוה. 2. הדבקה כזאת בד"כ מתרחשת בתוך מספר ימים ממגע. 3. כל עוד את לא חולה לא סביר שתדביקי את הילדים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות