איפה...

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/01/2009 | 22:38 | מאת: ענבר

ד"ר הלפרין המקסים שלום רב לך. חיפשתי בעמודים קודמים שאלה ששאלתי ולא מצאתי...מוזר...אשאל שוב וגם שאלה נוספת. 1. כשתינוק או פעוט נדבק בהרפס לאחר כמה זמן ניתן לראות תסמינים? 2. האם זמן הופעת התסמינים זהה בשני סוגי ההרפס סימפלקס? 3. במסגרת כל החרדות שלי מהרפס שמעט נרגעו וקצת מתפרצות כרגע שוב לאור הולדתו של בני שעדיין אינו בן 6 שבועות, אז ככה: בכל פעם שיש לי התקף אני שמה פד בתחתונים. אני מאוד נזהרת כל פעם שאני בשירותים שהפד לא יגע ברגל או במכנס והכל מאוד מחושב ודי פסיכי יש לומר... וגם הפדים הם ארוכים מאוד, ומכסים מקדימה עד לאחור. ואז אני מוטרדת שאם כשאני זזה או יושבת הפד קצת נכנס פנימה ונוגע בנגע וכו' (זה לרוב בפי הטבעת או בפרינאום) אז אני דואגת שוב כשאני בשירותים ןמןרידה את התחתון וכו'... בקיצור - אם נניח אני עם פד קצר רגיל או בלי פד בכלל ויש נגע איפהשהוא באזור בין אם באנוס, פרינאום, שפתיים קטנות או בכל מקום אחר, אם אני בלי פד ועושה פיפי רגיל,פשוט נכנסת מורידה עושה מנגבת מרימה רוחצת ידיים ויוצאת, האם זה מספיק כדי לא להדביק?? 4. האם יש מצבים בהם נניח הנגע נוגע בתחתון ובזמן הרמת התחתון והמכנס יש וירוס על היד, הוירוס נמצא כרגע על המכנס, רוחצים ידיים ויוצאים ומישהו נוגע במכנס במקום של הוירוס. האם יכולה להתבצע ככה הדבקה??? (זו למעשה השאלה הכי קריטית נראה לי). 5. דוגמא (אולי מטומטמת אבל בכל זאת...): נניח יש לי נגע באזור שקרוב לצלקת של הקיסרי. ואני עושה פיפי מנגבת ויש לי וירוס על היד באיזהשהוא מקום. מרימה תחתון ומכנס ובדרך הוירוס עובר למכנס. אח"כ כמובן רוחצת ידיים ויוצאת. ואז נוגעת במכנס בטעות כשאני כבר מחוץ לשירותים אני נוגעתשם כבדרך אגב בלי לשים לב ואז נוגעת בתינוק שלי או בבת שלי, מחתלת נניח. האם יש מצב להדבקה????? 6. יש הרי כ"כ הרבה נשים שיש להן ובכלל לא נזהרות כמוני או אפילו לא יודעות שזה הרפס ואני בטוחה שאף אחד לא מתחרפן ככה והכל בסדר, לא כך??? אשמח לעזרתך ד"ר הלפרין היקר. ענבר.

שלום ענבר, להלן תשובותי לשאלותייך לפי סדרן: 1. לאחר מספר ימים. 2. דומה. 5 - 3. הדבקה כזאת היא אפשרית באופן תיאורטית, אך סיכוייה נ מ ו כ י ם. 6. נכון (ולכן גם אני ממליץ לך לא לדאוג יותר מדי). הרבה בריאות אפי

13/01/2010 | 22:52 | מאת: ענת

שלום רב, אני נדבקתי מהרפס סימפלקס לפני כ 3 שנים ,כשהופיע לי באזור הפות, כעת כל חצי שנה בערך הוא מופיע באזור פי הטבעת. שאלה: איך לטפל? אפשר רק ע"י מריחת זובירקס באזור או שחייבים כדורים? לאיזה רופא ללכת? משפחה? גניקולוג? אם זה בפי הטבעת, זה מחייב בדיקה גופנית ע"י הרופא, זה לא כ"כ פשוט בשביל לחשוף אזור זה לרופא. לאחרונה ההרפס הופיע בתדירות של כל חודש, האם הדבר מחייב התייחסות מסוימת? שאלה נוספת: אולי יש איזהשהי בעיה במערכת חיסונית, האם מומלץ לשקול טיפול אלטרנטיבי/הומואפטיה? אם כן מה ספציפי?(יש המון, דקור, צמחים..) שאלה נוספת, כעת אצל בעלי גילו GGT גבוה, דבר שמעיד על איזשהי בעיה וירלית בכבד וניתן להדבק, האם יש איזהשהו קשר להרפס? מה לעשות אם אנחנו מתכננים הריון? תודה מראש

מנהל פורום מחלות זיהומיות