שחפת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

17/01/2009 | 14:07 | מאת: המודאג

שלום רב, היום נודע לי כי ישנה אפשרות שנחשפתי (רמה של נשיקה צרפתית) למישהי שייתכן ונושאת את חיידק השחפת. רציתי לדעת איך קובעים האם אדם הינו חולה פעיל או סמוי? האם אדם נחשב חולה פעיל רק כאשר צילום הריאות שלו חוזר חיובי או גם אם צילום הריאות שלו שלילי והוא משתעל? כמו כן, רציתי לדעת האם יש מצב שאדם יהיה חולה פעיל ומבחן מנטו שלו יהיה שלילי? מה אחוז האמינות של מבחן מנטו? כמו כן, במידה ואכן אותה מישהי חולה פעילה, מה עלי לעשות? לתשובתך המלומדת אודה, בברכה, המודאג

שלום המודאג, 1. כדי לדעת בוודאות אם אדם חולה בשחפת (ראות) פעילה יש לקחת דגימת כיח ולמצוא בה את חיידקי השחפת. כלי עזר נוספים לאבחנה זאת הם תבחין ה'מנטו' וצילום החזה. 2. שחפת סמויה מאובחנת ע"י תבחין ה'מנטו' (ולאחרונה גם ע"י בדיקת דם ייעודית שלפי מיטב ידיעתי עדיין לא נמצאת בארץ). אמינות התבחין משתנה בין אדם לאדם (ואפילו בן ארץ לארץ) כך שקשה לי לכמת אותה באחוזים. 3. אם יתברר שהבחורה שעמה התנשקת חולה בשחפת פעילה אני ממליץ לך לפנות לבדיקות למלש"ח (מרכז לשחפת) המצוי באזור מגורייך (את כתובתו תוכל להשיג בלשכת הבריאות המחוזית / נפתית). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות