Klebsiella pneumoniae עמידה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

13/01/2009 | 20:34 | מאת: מוטרדת

לאחר ניתוח נדבקתי ב- Klebsiella pneumonia אשר הראתה עמידות לכל סוגי האנטיביוטיקות פרט לגנטמיצין. פרט להופעתו בשתן המלווה בריח רע אין תסמינים של דלקת בדרכי השתן ועל כן הרופא טען שאין לטפל. לאחר חודש של שתיה מרובה ולקיחת פרוביוטיקה בדיקת השתן הראתה כי הופיע ה- klebsiella פחות עמידה (ז"א עתה היא רגישה לאנטיביוטיקות נוספות) הרופא (רופא אחר, יש לציין) רשם לי אוגמנטין ולמרות שלקחתי בהתמדה את האנטיביטיקה עדיין מופיע החיידק (הפחות עמיד). כיצד יתכן שחיידק עמיד הופך לא עמיד? מטריד אותי להשאר עם החיידק במידה והוא עמיד?

שלום מוטרדת, 1. החיידק המקורי כנראה שלא הפך להיות פחות עמיד, אלא קרוב לוודאי שהחיידק הזה נעלם ובמקומו נכנס לשתן חיידק (מאותה משפחת חיידקים) שהוא פחות עמיד. 2. המצאות חיידק בשתן (בלי קשר לעמידותו לאנטיביוטיקות), ללא סימפטומים של דלקת בדרכי השתן, בד"כ איננה מחייבת טיפול. הרבה בריאות אפי

14/01/2009 | 07:32 | מאת: מוטרדת

האם חיידק כזה (עמיד או לא עמיד) שלא מטופל, מסולק על ידי הגוף באיזה שהוא שלב או שהוא ממשיך להיות "חבר" שלנו לכל חיים? האם הוא לא יכול להתפשט לכליות או יותר גרוע לדם? האם אני יכולה להדביק אחרים בו? המון תודה על תשובותיך

18/01/2009 | 19:13 | מאת: mamy

בבדיקת שתן כללית ותרבית התגלה אצלי חיידק הקלבסיאלה קיבלתי זינאט 250 מל פעמיים ביום במשך 5 ימים האם נפטרתי מהחיידק ? האם עליי לעשות בדיקת שתן חוזרת בעוד שבוע על מנת לבדוק אם החיידק נעלם? תודה

מנהל פורום מחלות זיהומיות