שאלה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/01/2009 | 19:09 | מאת: ענבר

ד"ר הלפרין הפעם לשם שינוי לא שאלה על וירוסים אלא על סטרפטוקוק A. לקחנו את הבת שלנו (בת שנתיים) למוקד לפני יומיים לאור חום גבוה. הרופאה במוקד לקחה משטח והמליצה להתחיל בטיפול אנטיביוטי עד לקבלת תשובה. נמצא תפליט על השקדים. בינתיים חלפו 4 מנות, יש עדיין חום אך לא גבוה כמו לפני יומיים. כרגע הגיעה באינטרנט התשובה והילדה נמצאה שלילית לסטרפטוקוק A. האם כדאי להפסיק את האנטיביוטיקה ?? האם להמשיך 10 ימים או האם מספיק רק 5 לאור הנתונים?? האם אין סיכוי (לא גבוה אמנם) שהטונסיליטיס נגרם ע"י סטרפ B?? תודה תודה. ענבר.

שלום ענבר, 1. אין זה סביר שסטרפטוקוקוס מקבוצה B יגרום לדלקת בגרון, אך סטרפטוקוקים אחרים (למשל מקבוצות F או G) יכולים לעשות זאת. 2. כיוון שתרבית הגרון ה'רוטינית' מכוונת רק לזיהוי סטרפטוקוקוס מקבוצה A, אזי תרבית שמדווחת כ"שלילית" יכולה לפספס את החיידקים הנ"ל. 3. לאור זאת, אין בידי כלים מספיקים לאמר לך האם כדאי לבתך להמשיך את הטיפול האנטיביוטי שהוחל אצלה או להפסיקו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות