שאלה מעניינת

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/01/2009 | 03:33 | מאת: ענבר

ד"ר הלפרין היקר שלום רב רב. רציתי להבין משהו בנוגע להרפס: בתשובתך לפני כמה שבועות לגבי בני הקטנטן ענית שככל הנראה קיימים בגופו נוגדנים שלי שמסוגלים ברמה כזו או אחרת להגן עליו מפני הרפס, שמן הסתם זה משמח וגם ברור שהתינוקות מקבלים נוגדנים מן האם לפחות בחודשי חייהם הראשונים. אם זה כך, אז מדוע אני (או כל אדם אחר) שיש לו נוגדנים להרפס, עדיין מצליח הוירוס ליצור התקפים שניוניים חוזרים? מה ההבדל למעשה ביני לבין למשל אדם שנדבק לראשונה ומיד החל ליטול טיפול מונע? אני מכירה כמה שנדבקו וישר החלו בטיפול מונע עם הופעת ההתקף הראשוני ומאז הם לא סובלים כלל. או למשל תינוקות (כמו בני) שירשו מאימם את הנוגדנים, מדוע הם יותר מוגנים מאחת כמוני? אתה לא היחיד שאומר שהתינוק יורש את הנוגדנים מאמו ולכן מוגן ומסקרן אותי במה ההגנה שלו טובה יותר מההגנה שלי? אשמח להארותיך. ענבר

שלום ענבר, תינוק שמעולם לא חלה בהרפס אך שבגופו יש נוגדנים מוגן חלקית בלבד, בזכות העובדה שהנוגדנים הללו יכולים למנוע- בזמן חשיפה ראשונית, את כניסת הנגיף לתאי הגוף . אדם שהנגיף כבר קנה אחיזה בגופו לא מצליח להתגבר עליו כיוון שבמרבית הזמן הנגיף "מתחבא" בתאים שונים שעליהם אין לנוגדנים הללו יכולת להשפיע. בתנאים מסוימים פורץ הנגיף החוצה וגורם להתקף שניוני, ואז נכנסת המערכת החיסונית לפעולה ומאפשרת ריפוי הדרגתי מהאירוע (גם ללא שימוש בתרופות). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות