סטרפטוקוק

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

07/01/2009 | 23:21 | מאת: גילי

שלום רב לפני כחודש וחצי לבני בן ה-5 היה חום גבוה במשך יומיים ולאחר בדיקת משטח גרון שיצאה חיובית קיבל רפאפן למשך 10 ימים. גם הבן הצעיר (2.5 ) נדבק וקיבל את אותו טיפול. עכשיו לבן הצעיר שוב היה חום גבוה במשך יומיים ואח"כ הופיעו שלשולים ופריחה על הבטן והגב. וכן שיעול שהצריך אנהלציה. ביקשתי שוב לעשות משטח גרון לשניהם. והתוצאה שוב חיובית. הרופא טוען שלא כדאי לתת אנטיביוטיקה מכיוון שאם אין חום אולי הם נשאים. וצריך לעשות בדיקה חוזרת. אני לא רגועה , וחוששת מהחמרה. בנוסף בגן קצת כעסו וטענו שהם יכולים להדביק את שאר הילדים. לדעתי זה בדיוק ההיפך, הילדים שלי נדבקו ממישהו שם. מה דעתך? האם כדאי לבקש מהגננת להוציא מכתב על מנת שכל ההורים יבדקו את ילדיהם? האם כדאי בכל זאת לתת טיפול לילדים? מהן ההשלכות לכך שלא ינתן טיפול? תודה מראש

שלום גילי, 1. אכן, ייתכן שילדיך הם נשאים של סטרפטוקוקוס בגרון. אם אמנם כך הדבר, יש הממליצים לעשות נסיון (בעזרת קורס אנטיביוטי מתאים) לחסל את החיידק. 2. לא בהכרח יש קשר בין נתון זה (של הנשאות) לבין החום גבוה, השלשולים, הפריחה על הבטן והגב, והשיעול שמהם סבל אחד הבנים. 3.בנוגע לגננת, את ההנחיות כיצד עליה לנהוג בסיטואציות ה"תחלואתיות" השונות היא אמורה לקבל ממשרדי החינוך והבריאות. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות