שאלה לד"ר אפרים בנוגע לCMV אצל בחורה לא בהיריון

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/01/2009 | 00:59 | מאת: רוית

גילו לי בבדיקות CMV הרופא אמר לי שאין טיפול למחלה הזאת והיא עלולה להימשך מספר חודשים והדבר היחיד שניתן לטפל זה במנוחה. 1- איך נדבקים במחלה הזאת?והאם אני יכולה להדביק? 2- יש לי כל הזמן תחושת עייפות חולשה חוסר תיאבון וחוסר חשק לעשות דברים. האם להתעלם מהתחושה ולחזור לשגרה? (אני שבועיים במחלה בבית) האם התחושות יחלפו מעצמן? אציין שהנני בחורה בריאה בדר"כ בשנות העשרים לחיי שסובלת מתסמיני המחלה יחסית בצורה קלה עם שיעול כאבי גרון ובעיקר חולשה ועייפות שמלווים מדי פעם בכאב ראש. בתודה מראש

שלום רוית, 1. ניתן להדביק במחלה ע"י רוק (למשל במהלך נשיקה), תרסיס של רוק (למשל בזמן שיעול) או חפץ שמזוהם ברוק. גם שתן עשוי להיות מדבק, וסביר שהנגיף עובר גם במהלך מגע מיני. 2. סביר שתחושות העיפות (וחוסר התיאבון) שלך יעלמו בהדרגה ככל שיחלוף הזמן. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות