הרפס זוסטר

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/01/2009 | 18:56 | מאת: הילה

אני בשבוע 22 להריוני. לפני ההריון עשיתי בדיקות לורסילה זוסטר והתשובה היתה שה - IGG חיובי וה-IGM שלילי. אמי גם זוכרת שחליתי בילדותי באבעבועות. בשבוע 8 עשיתי שוב בדיקות ובמקרה בדקתי שוב ורסילה זוסטר והפעם התוצאה היתה ש - IGG חיובי ו- IGM חיובי (רק עכשיו קיבלתי את התשובה של ה - IGM). עשרה ימים לאחר הבדיקה חלתה בתי באבעבועות רוח. יש לציין כי לא היתה לי מחלת חום או פריחה והדבר היחידי שראיתי על גופי, עוד לפני הבדיקה, הוא מעין אקזמה על הרגל (כתמים אדומים גדולים עם נקודות, מעין שלפוחיות קטנות, המלווה בגרד רב) שאולי יכולה להיות שלבקת חוגרת. מה הסיכויים שחליתי באבעבועות פעמיים? ואם לא מדובר באבעבועות אלא בשלבקת האם יש סיכון לעובר? אני חייבת לציין שבהריון הקודם היתה לי תופעה זהה על הרגל, ומאחר ואני סובלת הרבה מפטריות ברגליים, לא ייחסתי להם משמעות.

שלום הילה, 1. התאור של ה"פריחה" שלך איננו אופייני להרפס זוסטר. 2. לפני שהייתי נכנס לפרשנויות ארוכות על ה- IgM החיובי לנגיף הוואריצלה (שנמצא אצלך בשבוע ה- 8 להריון), הייתי חוזר על הבדיקה כדי לראות אם לא מדובר בטעות מעבדה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות