אדמדמת בגיל מבוגר?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

01/01/2009 | 10:07 | מאת: א.א

נושא שכבר כמה שנים מעניין אותי, בעיקר ברמה ה"תיאורטית". בגיל 21 סבלתי ממחלת חום שנמשכה כמה ימים: חום עולה-ויורד שמגיע עד 39 מעלות. לאחר ירידת החום הופיעו נקודות אדומות בבטן, התפשטו לחזה ולגב ונעלמו אחרי יומיים בערך. היה גם יובש רציני בפה (לא נוצר רוק, רק קצת "קצף") במשך כמה ימים אחרי המחלה. הרופא איבחן אדמדמת, אבל הבנתי שכמעט כולם מחוסנים למחלה אחרי הילדות המוקדמת. מה הסיכוי שזו אכן הייתה אדמדמת? האם יש מחלות אחרות עם תסמינים דומים שמתאימים יותר לגיל הזה?

שלום א.א., 1. אפשר להידבק ב- HHV6 (הגורם לאדמדמת) בכל גיל, אך הדבקה זו היא נדירה (מאד) בגיל מבוגר. 2. חום שבעקבותיו מופיעה פריחה יכול להיות ביטוי למחלות שונות- שלא כולן זיהומיות. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות