פנימית

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

31/12/2008 | 00:10 | מאת: סביבאון

שאלה לגבי מישהי בתחילת הריון : "אני שלילית לנוגדני cmv. אני בתחילת הריון, ובשבועות הקרובים אהיה במחלקה פנימית בבית חולים למשך מספר חודשים במסגרת לימודי רפואה. רציתי לדעת כיצד נדבקים בוירוס זה ואיך אני יכולה להמנע מהדבקה. תודה מראש"

שלום סביבאון, כדי לצמצם את סיכוייך להידבק ב- CMV מומלץ לך להתרחק מחולים הסובלים ממחלה חריפה בנגיף זה, ולהקפיד על הגיינה אישית- במיוחד על רחיצת ידיים במים ובסבון לאחר מגע עם חפצים של חולים / הפרשותיהם, ולפני בישול / אכילה. הבשורות הטובות: תחלואה חריפה ב- CMV היא נדירה בקרב חולים המאושפזים במחלקות הפנימיות. הרבה בריאות אפי

31/12/2008 | 10:05 | מאת: סביבאון

1. היגיינה אישית - בהחלט 2. להתרחק מחולים הסובלים ממחלה זו - הבעיה היא שבהרבה מקרים לא יודעים זאת.. 3. האם ההדבקה היא רק במגע, או יכולה לעבור גם דרך האוויר ? 4. האם יש תכשיר / תרופה / תוסף כלשהי שניתן לקחת מראש, כמניעה, ו/או לאחר שקיים חשש להדבקה, ע"מ לצמצם את החשיפה ו/או ההשפעה של ההדבקות ? תודה רבה.

31/12/2008 | 10:12 | מאת: סביבאון

האם עצם העובדה שהאישה לא נדבקה מעולם בנגיף (MVC igG = 0), מעיד על בעיה (למשל אוטואמיונית) כלשהי ? או שמדובר בתופעה שכיחה ? תודה.

מנהל פורום מחלות זיהומיות