הדבקה ב - CMV בבדיקת מי שפיר

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

30/12/2008 | 13:51 | מאת: יעל

נדבקתי ב - cmv מספר חודשים לפני ההריון, אך מאחר וה - IGM נשאר חיובי עשיתי לפני מספר ימים בדיקת מי שפיר ל - cmv וקיבלתי תשובות שליליות. מיד אחרי בבדיקה נכנסה נבדקת נוספת ואחר כך ישבנו שתינו באותו חדר וחיכינו. האם המטופלת הזאת יכולה להדביק אותי, או שאם היא עשתה מי שפיר ל - CMV זה אומר שהיא כבר בתקופה שה- cmv לא מדבק? חוץ מזה לא זכור לי שהיא השתעלה ובכל מקרה, ישבתי רחוק ממנה.

שלום יעל, תיאורטית, את יכולה להידבק ב- CMV מכל חולה ב- CMV - למשל בסופרמרקט, באוטובוס, בגן המשחקים וכד'. מעשית, לא הייתי מיחס למפגש שלך עם נבדקת אחרת (שהגיעה יחד עמך לבדיקת מי שפיר) חשיבות מיוחדת בהקשר זה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות