זיהום אפשרי?

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

30/12/2008 | 08:54 | מאת: שי

ד"ר שלום במסגרת טיפולי פוריות נשלחתי למספר בדיקות של תרביות זרע (3 במספר) כאשר השנייה היתה עם חיידק streptoccocus faecalis לאחריה עשיתי עוד תרבית שיצאה שלילית. היום -חצי שנה לאחר מכן עקב עיקצוצים בקצה הפין האורולוג שלח נוזל פרוסטטי ובו נמצא אותו חיידק.ושוב תרבית זרע שלילית. 1)האם יתכן שבתרבית לא צומח חיידק ובנוזל פרוסטטי כן? כיצד? 2)האם יכול להיות זיהום חיצוני של נוזל פרוסטטי? 3)אם אכן יש חיידק אז איך שרק בתרבית זרע אחת הוא התגלה? 4)יש צורך בטיפול? אני נואש כי אישתי עוברת טיפולי פוריות מפרכים וחושש שמא החיידק עלול להזיק לה? תודה רבה

שלום שי, 1. בהחלט יכול להיות מצב שבו חיידק צומח בדגימה אחת אך לא באחרת. 2. בהחלט יתכן מצב שבו צמיחת החיידק בדגימה של נוזל הערמונית הוא ביטוי לזיהום חיצוני. 3. ראה תשובה 1 לעיל. 4. אני הייתי מפנה את השאלה בנוגע לצורך בטיפול לאורולוג שעשה לך כל כך הרבה בדיקות. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות