שאלה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

02/03/2002 | 18:07 | מאת: אסף

רציתי לשאות האם במצבים הבאים יש סיכון להידבקות באיידס חלילה או צהבות או מחלות אחרות: 1. לחיצת יד כאשר לאדם השני היו פצעים גדולים על היד? (בצבע אדום, לא ראיתי שהוא דימם, לא היה דם על כף ידי) לי יש פצע סגור על היד, 2. אם אותו אדם נגע בפניה של הבת שלי שיש לה פצעים קטנים סגורים על הפנים? 3. התנגשתי באבן ונפצעתי ברגל, האם יש סיכון אם מישהו נפצע קודם? 4. נשיקה לאדם שיש לו חצקונים על הפנים?

שלום אסף, לא נראה כי יש סיכוי סביר להדבקה בנגיף האיידס (HIV) או בנגיפי צהבת כתוצאה מהמגעים שתיארת בשאלתך. על פי מיטב ידיעתי, הדבקה דרך עור שלם (לרבות פצע סגור) בנגיפים אלו לא תוארה עד כה. הרבה בריאות אפי

02/03/2002 | 19:24 | מאת: אסף

תודה על תשובתך, כתבת שאין סיכון סביר, הכוונה היא שאין סיכוי בכלל?

מנהל פורום מחלות זיהומיות