חיידק קלבסיאלה פנאומוניה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/12/2008 | 19:50 | מאת: זהבה

לדר אפי שלום, בתי כחודשיים אחרי לידה. בתרבית שתן שעשתה לפני מספר ימים נמצא החיידק קלבסיאלה פנאומוניה. אין לה חום והתופעות שמהן היא סובלת הן מעט צריבה נסבלת ושתן בעל ריח וצבע מעט שונים מהרגיל. בדיקת שתן כללית שעשתה יצאה תקינה. רופא המשפחה המליץ על אנטיביוטיקה חזקה- אוגמנטין 875 פעמיים ביום למשך 10 ימים . בתי מניקה ולכן הרופא ביקש ממנה להתיעץ עם רופאת הילדים בקשר לתרופה. רופאת הילדים ממליצה לנסות קודם לקחת מוקסיפן מכיוון שלדעתה אוגמנטין יזיק לתינוקת היונקת. מה רצוי לעשות במקרה זה? אודה לך על תשובתך בהקדם זהבה

שלום זהבה, 1. מוקסיפן איננה נחשבת כתרופה יעילה כנגד חיידק הקלבסיאלה. 2. אם החיידק הנ"ל הינו רגיש לאוגמנטין (על פי בדיקת המעבדה) אזי זוהי אופציה סבירה לטיפול בזיהום בדרכי השתן שנגרם על ידו- גם בנשים מניקות (האנטיביוטיקה הזאת איננה נחשבת כמסוכנת במיוחד לתינוקות). הרבה בריאות אפי

15/07/2009 | 13:34 | מאת: קתרין

האם החיידק הזה :קלבסיאלה פנאומוניה הנמצא בבדיקת שתן הוא מאוד מסוכן? מה הקשר שלו לכל הכתבות שהוא מופיע בעיקרון אצל אנשים שמאושפזים בבתי חולים?

מנהל פורום מחלות זיהומיות