EBV

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/12/2008 | 09:46 | מאת: גלית

ענית לי לגבי הלימפומה שאתה לא יודע אם זה מדבק... מה לגבי הוירוס הזה? איך נידבקים ממנו? האם רק מי שחולה עלול להדביק? או גם מי שחלה בזה בעבר הרחוק (נשא) עלול להדביק?

שלום גלית, -נגיף ה- EBV - שהוא הגורם השכיח ביותר ל'מחלת הנשיקה'- עובר בקלות יחסית בין אדם חולה (ב'מחלת הנשיקה') לבין אדם בריא, אבל בד"כ הוא לא גורם ללימפומה. -אין בידי נתונים על יכולת ההדבקה של אדם שחלה (ב'מחלת הנשיקה') בעברו הרחוק בנגיף זה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות