ליסטריה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

16/12/2008 | 19:38 | מאת: יובל

שלום רציתי לדעת באיזה גיל חיידק הליסטריה מונטגמיוזיס מפסיק להיות מסוכן לתינוקות/ ילדים תודה והמון בריאות

שלום יובל, החיידק עשוי להיות מסוכן לכל בן אדם בכל גיל, אך הטיפול האמפירי כנגדו (דהיינו זה שניתן לפני שמבוצע זיהוי של החיידק) בתינוקות ניתן בד"כ עד לגיל חודש. הרבה בריאות אפי

16/12/2008 | 23:03 | מאת: יובל

בהמשך לתשובתך... האם ברמה העקרונית מערכת חיסונית של תינוק בן 4 חודשים יכולה להתמודד עם חיידק זה מבלי שיווצר זיהום בדם, דלקת קרום המוח ושאר רעות.... או שאין מקרים בספרות המקצועית שאפשר להסתמך עליהם... שוב תודה יובל

מנהל פורום מחלות זיהומיות