קונדילומה ו PCR

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/12/2008 | 20:33 | מאת: ורד

במשך ה 8 חודשים האחרונים "נאבקתי" בקונדילומה עקשנית ביותר...לאחר אינספור טיפולים צריבות וכל דבר אחר אפשרי ביצעתי ב'דיקת PCR שיצאה שלילית. עדיין אני מרגישה כמה נקודות מגרדות אך אין שום יבלות במקום והרופא לא מצא דבר. האם אני יכולה להיות רגועה ב100% שאין לי את הוירוס ושאני לא אדביק? האם זו בדיקה אמינה? קשה לי להירגע מאחר ועברתי כל כך הרבה סבל עם הדבר הזה. גם לא ברור לי מדוע ישנן נקודות מגרדות...מה זה יכול להיות? כל כמה זמן עלי להיות במעקב עכשיו? ושאלה נוספת, עשיתי את סדרת החיסון אך לצערי לאחר שנדבקתי בנגיף(זן 16).הרופא שלי המליץ לי לעשות את סדרת החיסון כעת שוב על מנת שיהיה מחוסנת גם מהזן שבו נדבקתי(שכפי שאמרתי כבר אינו קיים אצלי יותר על פי הבדיק). האם זה מומלץ לעשות את סדרת החיסון פעם נוספת? אין זה מסוכן? והאם זה יעיל? אודה על תשובתך,

שלום ורד, 1. מעט (אם בכלל) הן הבדיקות שהן אמינות ב- 100%, ו- PCR ל- HPV גם היא אינה כזאת.אני ממליץ לך להשאר במעקב כל עוד את חוששת שייתכן ויש לך נגעים שנגרמו ע"י הנגיף, וכל עוד יש לך "נקודות מגרדות" (שאין ביכולתי לאמר לך מה סיבתן). 2. אני לא מכיר תועלת בקבלת שתי סדרות של חיסון (לעומת סדרת חיסונים אחת). הרבה בריאות אפי

14/12/2008 | 13:23 | מאת: ורד

אם כך הדבר איך אני יכולה להיות שקטנה ולחזור לקיים יחסים כרגיל כשאני מפחדת להדביק את הפרטנר? הרי קונדום לא ממש עוזר כי זה וירוס שעובר גם מחיכוך הכי קטן בעור ושאלה נוספת,איך הדעות כל כך חלוקות בנושא הוירוס הזה? חלק אומרים שהוא נשאר וחלק לא...הרי הוא קיים כבר זמן רב ועשו אינספור מחקים מדוע אין תשובה ברורה בנושא? זאת ממש חוסר ודאות....

מנהל פורום מחלות זיהומיות