שתי שאלות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/12/2008 | 20:06 | מאת: חנה

1 לבת שלי יש כל פעם סטרפ -רציתי לברר האם מדובר לא מפתחים חיסון טבעי נגד חיידק זה או שכל פעם היא נדבקת בזן אחרשל החיידק? 2 אם נמצא בבדיקה שיש נוגדנים חיוביים להפטיטיס C אך PCR שלילי האם זה אומר שאתה נשא ויכול להדביק או שאתה מחוסן? תודה

שלום חנה, 1. סביר שבתך נדבקת בכל פעם ב'ואריאנט' ("זן") אחר של החיידק. 2. בהנחה שלא מדובר בטעויות של המעבדה אזי סביר שאדם שבדמו יש נוגדנים להפטיטיס C אך שאצלו ה- PCR לנגיף הוא שלילי- חלה בעבר בהפטיטיס C והחלים (עצמונית או בעזרת טיפול) מהמחלה. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות