שתי שאלות לד"ר הלפרין

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/12/2008 | 14:31 | מאת: ח.נ.כהן

1.אני מחוסן לכלבת בערך 8 חודשים ב-5 זריקות. לפני מספר חודשים ננשכתי והלכתי שוב למשרד הבריאות,שם הרופא אמר לי שאין לי מה לחפש שם כי החיסון מחסן לכל החיים. אתמול שוב ננשכתי ועלו לי ספקות בקשר למה שרופא משרד הבריאות אמר לי,ואולי אני צריך טיפול כלשהו. האם באמת החיסון הוא לכל החיים,ואין לי מה לחפש במשרד הבריאות גם הפעם? 2.לאחר כ-15 דקות לאחר הנשיכה הגעתי הביתה.האם אני לא מהווה סכנה להידבקות המשפחה שלי בכלבת מהדם שיצא לי מהנשיכה ומהרוק של החיה שמעורבב עם הדם?

שלום ח.נ.כהן, 1. החיסון לכלבת הוא ל א לכל החיים: גם אנשים שחוסנו בעבר כנגד המחלה (ב- 5 זריקות) צריכים להתחסן שוב לאחר כל נשיכה הנחשבת ל"סיכון גבוה לכלבת", כשההבדל בינם לבין אנשים שלא חוסנו בעבר הוא שהם (ה'מחוסנים') צריכים לקבל רק שתי זריקות (בהפרש של 3 ימים זו מזו) במקום 5 + HRIG (שאותם מקבלים ה'לא מחוסנים'). 2. האדם הננשך, שאיננו חולה כלבת, איננו מהווה סכנה לסובבים אותו. הרבה בריאות אפי

05/12/2008 | 19:51 | מאת: ח.נ.כהן

שהחיסון לכלבת טוב ל-3 שנים שבהם אין צורך בשום חיסון נוסף אפילו אם האדם המחוסן ננשכך. האם זה נכון?

מנהל פורום מחלות זיהומיות