הרפס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/12/2008 | 09:51 | מאת: מירה

ד"ר שלום רב אתמול שמתי לב שלבתי בת שש יש הרפס על השפתיים היא נשקה ושיחקה עם האח שלה בן שלושה וחצי חודשים. שמעתי שהרפס מאד מסוכן בזמן הלידה. האם לגבי תינוקות בני כמה חודשים יש סיכונים וסיבוכים מיוחדים אם נדבקים בהרפס, או במידה ונדבק זו תהיה מחלה רגילה? תודנ רבה

שלום מירה, זיהום חריף בהרפס אצל תינוק (עם מערכת חיסונית תקינה) הוא בד"כ לא מסוכן במיוחד וחולף עצמונית. בנוסף, אם את חלית בילדותך בהרפס אזי סביר שיש בדמך נוגדנים שאותם העברת לתינוקך במהלך ההריון, כך שסיכוייו להידבק בנגיף בגיל 3 חדשים הם נמוכים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות