היפטיטיס C

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

05/12/2008 | 09:20 | מאת: אלי

שלום, האם ניתן להידבק בהיפטיטיס C ממגע אם חתך שהחל להגליד אך לא נסגר סופית אצל נשא (חתך בידו)? האם ניתן להידבק משימוש בכלי אוכל בהם אחז/נגע אותו נשא? קצת מודאג תודה

שלום אלי, 1. הדבקה דרך חתך שלא נסגר (בעורו של נשא) היא כנראה אפשרית, אך כדי שזה יקרה גם לנחשף צריך להיות חתך / פצע פתוח. 2. הדבקה בעקבות שימוש בכלי אוכל בהם אחז/נגע הנשא היא איננה סבירה. הרבה בריאות אפי

06/12/2008 | 10:07 | מאת: אלי

שלום רב, ראשית תודה על תשובתך. אבקש רק להבהיר כי הנשא אחז/נגע בכלי האוכל בידו הפצועה (פצע שלא הגליד עד תום), האם עדין ההדבקה אינה סבירה בנסיבות אלו? תודה

מנהל פורום מחלות זיהומיות