CMV

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

24/11/2008 | 21:47 | מאת: ירון

שלום ד"ר חליתי ב CMV, אני בן 40 מצב בריאותי תקין בד"כ. לאחר 3 שבועות החום מתחיל לרדת וכרגע בשלב התשישות מחלים מהמחלה. שאלתי היא. 1. האם בשלב זה אני יכול להדביק סובבים אותי ועד מתי נמשך השלב במקרה שכן. 2. איך אני יכול להדביק את הסובבים אותי, נשיקה ? יחסי מין מוגנים ? 3. האם יש סכנה בהדבקה לילדי הקטנים (שנה עד 4 שנים). תודה מראש .. ירון

שלום ירון, 1. לאחר זיהום חריף ב- CMV ההדבקה עשויה להמשך במשך מספר שבועות ואפילו חודשים. 2. ההדבקה היא בעיקר דרך רוק ושתן וחפצים שבאים במגע עם נוזלים אלו. 3. תחלואה ב- CMV, גם אצל ילדים בני 1 עד 4 (עם מערכת חיסון תקינה), היא בדרך כלל קלה, וחולפת מעצמה ללא סיבוכים. הרבה בריאות אפי

25/11/2008 | 11:12 | מאת: ירון

תודה ד"ר על התשובה המהירה, יש לי כמה שאלות. 1. האם בדיקת דם תוכל להראות מתי אני מפסיק להיות "מדביק" ב CMV 2. כיוון שאשתי לא חלתה מעולם במחלה אני מבין שיחסי מין איתה משמע העברת המחלה אליה, האם זה נכון ? 3. האם לאחר שתעבור המחלה אני נחשב מחוסן ממנה ? שוב תודה רבה ירון

מנהל פורום מחלות זיהומיות