הרפס בתוך הפה ושימוש במשחת V-RAL

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

23/11/2008 | 18:11 | מאת: מודאגת

שלום, לפני כמה ימים התחילה אצלי אדמומיות, צריבה ונפיחות בפנים השפה העליונה בתוך הפה. פניתי לרופאת משפחה מחליפה (הרופאה שלי היתה בחופש). והיא נתנה לי משחה בשם V-RAL. שאלתי אותה ואת הרוקח האם זה בטוח לשימוש בתוך הפה והם אמרו לי שזה בסדר. השתמשתי בזה במשך יומיים וזה עבר. היום התחילה לכאוב לי הלשון ומצאתי בקצה השמאלי שלה 2 פצעים גדולים עם ראש לבן. מרחתי שוב את הV-RAL ואז גיליתי שכתוב על זה שאסור לבלוע לשמוש חצוני. 1. מה הנזק שהשתמשתי במשחה לשימוש פנימי ותוך כדי בלעתי חלק/רוב המשחה? 2. האם בכלל יש לי הרפס בפה ואם כן לאיזה רופא עדיף לפנות? משפחה/ אאג? 3. רציתי להוסיף שהיה לי למשך שבועיים וחצי ועבר לפני פחות משבוע דלקת בעיניים כתוצאה מחיידק. האם זה קשור לבלאגן שיש לי עכשיו בפה? תודה מראש

שלום מודאגת, ידוע לי שהמשחה הנ"ל מכילה את החומר הפעיל ACYCLOVIR אך אין בידי מידע נוסף עליה (ועל השימוש בה בתוך חלל הפה). נסי פורום של רוקחים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות