הרפס השפתיים

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

18/11/2008 | 22:06 | מאת: שואלת

שאלתי כאן על הידבקות בהרפס רדום בשפתיים...ענית לי שהסיכוי קיים אבל נמוך עכשיו קראתי את זה ברשת מה דעתך המקצועית על זה? בעבר חשבנו שההדבקה מתבצעת רק בעת שקיימים נגעים פעילים בעור, תקופה קצרה לפני הופעת הנגעים ותקופה מסוימת לאחריה. עם פיתוחן של שיטות גילוי ואבחון חדשות ורגישות ביותר התברר, שקיימת הפרשת וירוסים גם בעת שאין נגעים עוריים פעילים. יתירה מזאת, כיום ברור לנו שרוב ההדבקות קורות דווקא בעת שאין נגעים עוריים פעילים. בעבודות מבוקרות היטב הוכח שלמעלה מ-80 אחוזים מההדבקות בין בני זוג קורות בעת שהמחלה "רדומה".

שלום שואלת, דעתי היא שהאמירה שציטטת היא הגיונית (ולא סותרת את האמירה שהסיכוי להדבקה בזמן הופעת הנגעים פעילים הוא גבוה, ובזמן שאין נגעים כאלו הוא נמוך). הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות