"וירוס שמסתובב עכשיו"

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/11/2008 | 21:57 | מאת: איילת

שלום רב אני אמא לפעוט בן שנתיים. כמו חבריו למעון, הוא חולה לעתים קרובות. ברוב הפעמים שאנחנו כבר מגיעים לרופא, אחרי שישבנו חצי שעה בתור, הרופא אומר "זה וירוס שמסתובב עכשיו. הוא גורם לתופעות X, Y, Z. הוא נמשך N ימים". כמומחה למחלות זיהומיות, רציתי לשאול אותך, ד"ר הלפרין, האם אתה מכיר אתר כלשהו שבו מופיעה סקירה של "הוירוסים המסתובבים" באזורים שונים בארץ? זה צריך להיות אתר שמתעדכן לעתים קרובות. כיצד רופאים יודעים אי%E

11/11/2008 | 22:01 | מאת: איילת

כיצד רופאים יודעים אילו וירוסים פעילים בכל תקופה? האם רק על פי החולים המגיעים למרפאה, או שיש איזו דרך מסודרת להתעדכן בכך? תודה.

שלום איילת, אינני יודע איך כל אחת ואחד מהרופאות והרופאים מקבל את המידע שלה / שלו, אך אני מקבל באינטרנט- אחת לשבוע- דיווח עדכני מהמרכז הישראלי למחלות זיהומיות (ICDC) אודות נגיפי השפעת (בעונה), ונגיפי המעיים הנפוצים בארצנו. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות