EBV ו- CMV

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

11/11/2008 | 14:57 | מאת: ADI

שלום רב, חברה שלי פיתחה וירוס מחלת הנשיקה EBV IGM POSITIVE 97. כדי לדעת האם אני צריך להיזהר ביצעתי בדיקות דם ל-EBV ו-CMV. הבדיקות שלי הראו כי חליתי בעבר ב-EBV וכמובן שאין לי וירום פעיל, אולם לגבי CMV מופיע אמנם שאין לי מחלה פעילה (IGM NEGATIVE), ומצד שני לא חליתי בעבר בוירום זה, כלומר ה-IGG של CMV שלי הוא שלילי. לחברה שלי כאמור וירוס EBV ולא ברור אם יש לה גם CMV כי הרופא בדק לה רק EBV. האם כשיש לה EBV פעיל בהכרח יש לה גם CMV או שבמצב זה אני יכול להיות רגוע ואין חשש שאדבק ממנה?

שלום ADI, CMV ו- EBV הם נגיפים השונים זה מזה, ותחלואה באחד מהם איננה מצביעה על תחלואה בשני. יחד עם זאת, לפעמים זיהום באחד מהנגיפים הללו גורם לכך שמתקבלת- במעבדה- תוצאה "חיובית שגויה" בנוגע לנגיף השני. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות