CMV

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

09/11/2008 | 20:22 | מאת: איזבל

שלום דוקטור. לפני כשבעה חודשים גילו אצלי CMV עם אווידיטי נמוכה. לפני כחודשיים עשיתי בדיקות דם, IgM שלילי אווידיטי 57% IgG חיובי. לפני שבוע עשיתי בדיקות דם נוספות (ע"מ להכנס להריון- לוודא שהכל תקין) התוצאות; IgM grayzone, אווידיטי 49% . לדעתך, זהו זמן טוב (- מבחינת ה CMV) להכנס להריון או כדאי לחכות ולראות לאן מתפתח ה- GREYZONE? תודה מראש...

שלום איזבל, קשה לי להשיב לך בנוגע "למה כדאי" לך לעשות, ואני יכול רק לספק לך מידע: ככל שמתרחקים מממועד הזיהום החריף ב- CMV כך כנראה קטן הסיכון לפגיעה בעובר (במהלך ההריון העתידי). הרבה בריאות אפי

10/11/2008 | 07:01 | מאת: אתי

יש ריפוי למחלת הנשיקה ול cmv שהציבור לא מודע לו. כתבתי על כך בקישור המצורף ככל הנראה שאני צריכה לשאת בנטל המוסרי להמשיך לכתוב http://www.doctors.co.il/id/233349/m/Doctors/a/Forums/xFF/Read/xFI/312/xFP/233349/xFT/233316 הטיפול הזה מציל ואני ממליצה למי שעובר אותו גם לעשות בדיקת דם לאחר מכן ולראות במו עניו כי הוירוס לא קיים יותר כמו שקרה אצלי.

10/11/2008 | 10:52 | מאת: איזבל

תודה על תשובתך, נוצרות לי עוד מספר שאלות: 1. באופן קונקרטי למקרה שלי כמה זמן עלי לחכות ע"מ לנסות להכנס להריון? 2. האם ההפסקה שעשיתי - שבעה חודשים מספקים ? 3. איך הבין את השינוי בערכי IgM משלילי ל GREYZONE והקטנה של אווידיטי ( מ- 57 ל 49 ) האם צריך להתיחס אליהם כלמחלה מתחדשת או נוכחות הוירוס במצב רדום או שהשינויים הללו זניחים ומעידים שהמחלה הרצינית הייתה למעלה משלושה חודשים-וזהו? 4. האם יש ברפואה תשובות יותר קונקרטיות בכל הקשור -מתי להכנס להרין במקרה שלי ע:מ לא לפגוע בעובר - כדי לא לחשוב על שום פגיעה מ CMV ? תודה..

מנהל פורום מחלות זיהומיות