CMV וטוקסופלזמה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

06/11/2008 | 09:52 | מאת: רותם

שלום רב, מתנצלת מראש על ההודעה ההארוכה, בסופה מפורות תשובות לבדיקות דם אחרונות. חוויתי 3 הריונות: 1. הריון ראשון ביוני 2006, עקב CMV Igm חיובי (הדבקות ידועה מה- 28.1.04) עשיתי הפלה יזומה. בהריון ראשון, לגבי טוקסופלזמה: Toxo IgG 57.62 Toxo IgM שלילי. 2. הריון שני- מנובמבר 2006 - במהלך ההריון עשיתי מספר בדיקות ל- CMV, ובמרץ 2007 התשובה של CMV IgM הפכה שלילית. ההריון הסתיים בלידה תקינה. בהריון השני, לגבי טוקסופלזמה: Toxo IgG 53.87 Toxo IgM שלילי. 3. הריון שלישי- מספטמבר 2008 - הריון שהסתיים בהפלה טבעית בשבוע 8. תוצאות הבדיקה בסוף ההודעה. להלן שאלותיי: האם אכן תתכן הדבקות שנייה הן ב- CMV והן בטוקסופלזמה? האם זה אומר שלנוגדנים אין כלל השפעה ושאינני מחוסנת כך שתמיד יכול להיות סיכוי שאחלה במחלות (וירוס/טפיל) אלה? מה לגבי נסיונות להרות שוב? מתי מומלץ לעשות עוד בדיקה ומה מהימנות התשובות? אני דיי מבולבלת, אשמח לעצה... המון תודה, רותם. הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה 1 - Toxo IgM POS TOXO IgM(Add.-VIDAS) - negative HEPATITIS Bs Ag - negative HEPATITIS C Ab 2 - Negative TREPONEMA SCR./TPHA 3 - IU/ml 79.00 Positive TOXOPLASMA IgG 4 - Positive TOXOPLASMA IgM 5 - High 0.31 TOXOPLASMA AVIDITY 6 - CMV IgM POS CMV IgM(Add.-VIDAS) 7 - IU/ml positive 119.00 RUBELLA Ab IgG 8 - IU/ml >22 Positive CMV IgG 9 - positive CMV IgM 10 - Index 0.89 high avidi CMV AVIDITY פירוט הערות מציין הערה 1 ELFA-VIDAS בוצע בשיטת בשיטה שניה Toxoplasma M 2 Treponema SCR by ELISA 3 POSITIVE: >=8.8 BORDRELINE: 7.2-8.8 NEGATIVE: 0-7.2 4 See 2nd result by VIDAS תשובה נוכחית בשיטת ליאזון 5 High avidity>=0.3 סביר לשלול הדבקה ראשונית חודשים הסמוכים לבדיקה 4 ב 6 ELFA-VIDAS בוצע בשיטת נבדק בשיטה נוספת CMV IgM 7 NEGATINE: 0-15 POSITIVE: >=30 BORDERLINE: 15-30 8 POSITIVE: >=0.6 BORDERLINE: 0.4-0.6 NEGATIVE: 0-0.4 9 See 2nd result by VIDAS תשובה נוכחית בשיטת ליאזון 10 חודשים הסמוכים לבדיקה 3 ב avidity >=0.8 כאשר סביר לשלול הדבקה ראשונית

שלום רותם, לאחר הדבקות ראשונית- הן ב- CMV והן ב- TOXOPLASMA, נשארים ה'מיקרובים' הללו בגופנו "לנצח" ויכולים לעבור ריאקטיבציה (שפעול). הגוף אינו מפתח חסינות כנגדם. מהבדיקות שצרפת נראה שייתכן ש: 1. הטוקסופלזמה וה- CMV "שלך" (שבהם נדבקת כנראה לפני ובמהלך ההריון הראשון) עברו ריאקטיבציה בין ההריון השני לבין מועד הבדיקה בהריון השלישי. 2. או שלחילופין מדובר בטעות מעבדה. על סמך תוצאות אלו אין ביכולתי לאמר לך מתי יהיה זה "בטוח" להרות שוב, וביכולתי רק להמליץ לך להמשיך לעקוב אחר הטפיל והנגיף הנ"ל. בנוסף, את יכולה להתייעץ בנידון גם עם מומחי המרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי בטלפון 6243669 - 02. הרבה בריאות אפי

07/11/2008 | 13:38 | מאת: רותם

14/01/2009 | 14:24 | מאת: שירי

הי רותם מצבנו דומה מאד, מעניין אותי לדעת מה מצבך כעת ואיך נהגת? ראי שאלתי מתאריך 14/1/09

מנהל פורום מחלות זיהומיות