שאלה

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

29/10/2008 | 22:05 | מאת: ענבר

ד"ר הלפרין שלום רב לך. מזמן לא ביקרתי. אני בשבוע 33 להריוני ומתכננת להתחיל לקחת זובירקס כטיפול מונע לקראת הלידה. האמת שבהריון הזה לעומת הקודם ההתקפים תכופים יותר וזה לא נחמד בכלל. אנחנו שוקלים קיסרי אלקטיבי לאור ההתקפים שמגיעים אחת ל - 6 שבועות בערך, ההתקפים אמנם קטנים וממוקדים וחולפים גם די מהר אבל לא רוצים לקחת סיכון. רציתי לדעת האם המינון הבא נשמע לך בסדר כי יש כ"כ הרבה דיעות, שוחחתי עם כמה גניקולוגים כל אחד ממליץ משהו אחר ואני כבר מבולבלת. 1. האם טיפול מונע יומי עד הלידה של 400 מ"ג פעמיים ביום (800 סה"כ ליום) זה בסדר?? 2. האם במידה ויש התקף ת ו ך כ ד י הטיפול הפרופילקטי האם לעלות ל - 800 מ"ג פעמיים ביום (כלומר 1600 ביום) למשך 5 ימים??? (היה גם זיהומולוג של הקופה שכשלא הייתי בהריון אמר שהיום מקובל גם ליטול במשך יומיים 2400 מ"ג כל יום בזמן התקף ואז לחזור ל- 1600 ביום. רק שלעיתים למרות ההפצצה הזו לאחר יומיים עדיין יש התקף ואז מה?...). בקיצור מהו המינון המומלץ היומי עד הלידה ומה המינון המומלץ אם יש התקף אקוטי תוך כדי??? תודהההההה. ענבר

שלום ענבר, 1. מינון של 400 מ"ג פעמיים ביום הוא מקובל למניעה. 2. המינון הטיפולי במקרה של התפרצות הוא או 400 מ"ג 3 פעמים ביום למשך 5 ימים או 800 מ"ג 3 פעמים ביום למשל יומיים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות