דלקת גרון ותינוקות

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

20/10/2008 | 23:01 | מאת: אתי

שלום דר' וחג שמח בת משפחה עם דלקת גרון התקרבה לתינוקות שלי בני החודשיים, מה ההשלכות של הדבקות בגיל זה כאשר מערכת החיסון עדיין אינה חזקה דיה... בנוסף אני חוששת מאוד מהדבקה של חיידקים כי הבנתי שכל חיידק פתוגני בתינוקות עלול לגרום לדלקת קרום המוח, האם הדבר נכון? תודה מראש וכל טוב אתי

שלום אתי, 1. דלקת גרון סטרפטוקואלית איננה שכיחה בתינוקות בני חודשיים. אם בכל זאת חולה תינוק בן חודשיים בדלקת כזאת קל לטפל בו בעזרת אנטיביוטיקה מתאימה. 2. רוב החיידקים, לרבות הסטרפטוקוקוס שגורם לדקת גרון חיידקית, א י נ ם גורמים לדלקת קרום המוח. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות