דלקת חוזרת בשתן

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/10/2008 | 13:22 | מאת: דיתוש

לפני כשבועיים לקיתי בדלקת בשתן ובבדיקה נמצא חידק האי קולי. טופלתי באופלודוקס ולאחר שבוע ללא אנטיביוטיקה חזרתי על בדיקת התרבית. הפעם נמצא חיידק אחר - אנטרוקוקי SPP.והוא רגיש לפניצילין ((וגם אני) לכן ההמלצה לטפל במאקרודנטין. נכנסתי ללחץ גם בגלל שאני חוששת מריבוי טיפול אנטיביוטי וגם מזה שאני קוראת שהחיידק הזה בעל נטיות לפתח עמידות לאנטיביוטיקה. האם יש הבדל בין חיידק זה שנמצא בשתן לבין חיידקים מסוגו שנמצאים בבתי חולים? קראתי שנדרש בידוד כשהוא מופיע בבתי חולים ואני מאוד חוששת שאני עלולה להדביק את בני משפחתי. תודה, דיתוש

שלום דיתוש, שני החיידקים "שלך" הם 'חיידקי מעיים' אופייניים כגורמים לזיהומים בדרכי השתן בקהילה, ואם תטופלי כהלכה אין סיבה לחשוש שהם יפתחו עמידות או ידביקו את שאר בני משפחתך. הרבה בריאות אפי

19/10/2008 | 17:41 | מאת: דיתוש

תודה ד"ר אפי, זה מרגיע! חג שמח, דיתוש

מנהל פורום מחלות זיהומיות