הרפס

דיון מתוך פורום  מחלות זיהומיות

19/10/2008 | 08:37 | מאת: מורן

שלום רב, לפני כשנה אובחן אצלי נגיף ההרפס הגניטלי. מאז, בהמהלך השנה החולפת הוא התפרץ פעמיים נוספות, בתדירות של פעם בשלושה-ארבעה חודשים. האם זה נחשב לתדירות גבוהה (הרפס כרוני?) והאם זובירקס (משחה) אפקטיבי במידה וההתפרצות כבר החלה? תודה

שלום מורן, 1. מבחינה "רשמית" תדירות גבוהה היא 6 התקפים שנתיים או יותר, אך זהו כמובן מספר שרירותי. 2. משחת זווירקס איננה נחשבת יעילה במניעת התפרצות או בטיפול בה. לעומת זאת כדורים של תרופה זו (או של נגזרות שלה) יכולים הן לקצר את משכו של כל התקף ואת חומרתו, והן להינתן כטיפול מונע לצמצום מספר ההתקפים. הרבה בריאות אפי

מנהל פורום מחלות זיהומיות